Foredrag for helsepersonell

Det begynner allerede i taxien på vei til sykehuset. Fortsetter i resepsjonen. Videre inn på undersøkelsene. Og til slutt hos legen.

Er det noen som løfter blikket og hilser ordentlig? Bruker navnet mitt? Drar en fleip? Eller sitter jeg der med følelsen av å være et nummer i rekken mens jeg frykter en ubehagelig undersøkelse.

Er jeg Karianne, eller er jeg bare en diagnose?

Etter flere tiår som pasient i helsevesenet vet jeg hvordan det er å ligge der i sykesengen og grue meg til å skulle ta de blodprøvene. Dårlige årer, og jeg helt i ørska.

Jeg vet også hvor fantastisk det er når sykepleieren entrer rommet klokken seks om morgenen med et smil og en fleip: «Karianne, har du ikke satt på kaffen ennå?»

Som pasient blir man svært sårbar. Og hvordan man blir møtt av rengjøringspersonale, portører, resepsjonister, sykepleiere, leger og spesialister, er av stor betydning.

Det er ikke så mye som skal til for å løfte dagen.  Derfor er det så viktig å sørge for at alle forstår nettopp det.

Karianne er en spesielt flink, klok, kunnskapsrik og engasjert formidler som evner å skreddersy sitt foredrag og budskap til målgruppen.

Donorenheten ved Oslo universitetssykehus har benyttet Karianne i flere år til å undervise på våre fagdager i Organdonasjon og Transplantasjon, som er for helsepersonell i hele Norge.

Vi har også vært så heldig å få Karianne til å stille opp for oss som representant for alle transplanterte på et årlig treff for pårørende til tidligere organdonorer. Der deler hun sin historie, og formidler så innsiktsfullt sin takknemlighet til alle organdonorer og til deres pårørende.

Hun er en mester i å balansere humor og alvor i dette sterke møte mellom sorg og takknemlighet.

Torgunn Bø Syversen

Donorsykepleier, Donorenheten, Oslo universitetssykehus

Mine erfaringer gjør deg bedre

Ønsker du mer informasjon om hvordan mine erfaringer kan hjelpe deg? Legg igjen kontaktinformasjon, så hører du fra meg. 

Karianne Viken AS

Orgnr. 920 462 278

E-post: karianne@karianneviken.no