Samtalepartner og veileder

En diagnose innebærer så mye mer enn selve sykdommen. Det gjør noe med deg; hva du tenker, føler, hvordan du forholder deg til andre, og til selve diagnosen.

Det kan bli et kaos av følelser: Sorg, sinne, skam, forvirring. Jeg har kjent på det hele. Tre tiår med diabetes 1, og en livreddende transplantasjon av nyre og bukspyttkjertel, har formet meg.

Det kan være godt å dele tanker og følelser med en som vet hvordan det er, og hvordan det kan bli. En samtale kan hjelpe andre til bedre å forstå hvordan det er å være syk, eller hvordan de skal forholde seg til deg som er kronisk syk.

Jeg har så mye godt å si om Karianne! Jeg kontaktet henne allerede seks måneder etter at min gutt, på da 7 år, fikk diagnosen diabetes 1.

Jeg ser nå i ettertid hvor urolig viktig den samtalen var for meg.

Karianne delte blant annet sine tanker om morens bekymring for henne. Selv om hun aldri sa det direkte, merket Karianne at moren var konstant bekymret. Det har jeg tatt med meg inn i min hverdag som mamma til en gutt med diabetes.

Karianne fortalte meg hvor tungt hun syntes det var å merke morens bekymring, og hvordan hun kjente på sin dårlige samvittighet for det.

Hver eneste uke tenker jeg tilbake på den samtalen.

Gry Karlsen

Mamma til diabetiker

Jeg glemmer ikke det besøket og samtalen vi hadde.

Det å treffe Karianne som forstår hva det vil si å leve med en sykdom som så å si styrer mye av livet ditt, betyr ALT.

Karianne kommer med så mye viktig kunnskap som kan være til hjelp og støtte for mennesker med diabetes 1 og tilleggs-utfordringer. For min del er det en ekstremt viktig faktor å ha noen tilgjengelig som vet, ut i fra egne erfaringer, og ikke ut fra teori, hvor krevende en kronisk sykdom kan være. Jeg er så utrolig takknemlig for å ha møtt henne – og så glad for at hun ønsker å hjelpe andre ut fra egne erfaringer!

Kjersti Andrea Storhaug

Å få kontakt med Karianne forandret alt for meg. Den første samtalen vår varte i timevis. Vi hadde umiddelbar kjemi. Jeg fikk mer ut av å prate med henne i 10 minutter enn jeg har fått i løpet av 30 år hos ulike leger.

Karianne er veldig trygg og empatisk. Hun har vært gjennom akkurat det samme som meg, og vet derfor hva jeg trenger uten at jeg må si så mye. Det hjelper heller ikke å pynte på sannheten overfor henne, for det oppdager hun kjapt. Hun har jo tross alt vært i samme situasjon selv.

Uansett hvor langt nede jeg har vært så har Karianne alltid klart å plukke meg opp igjen. Hun vet hva som skal til, og samtalene våre ender alltid med latter, og at jeg føler meg bedre.

For meg er Karianne en utrolig viktig ressursperson.

Heidi Merete Michelsen

 

Mine erfaringer gjør deg bedre

Ønsker du mer informasjon om hvordan mine erfaringer kan hjelpe deg? Legg igjen kontaktinformasjon, så hører du fra meg. 

Karianne Viken AS

Orgnr. 920 462 278

E-post: karianne@karianneviken.no